Bonte Psychologie

BLOG

IK BEN VRIJ Stel jezelf eens voor dat je helemaal vrij bent. Want als jij vrij bent wat doe jij dan? Stel je voor dat je een blanco bladzijde bent,…

Burnout

Burn-out is een specifieke toestand van emotionele overbelasting.  Mensen die een burn-out hebben zijn emotioneel uitgeput en hebben vaak een lage dunk van hun eigen competenties. Ook zullen zij zich…

Voor wie? 

Ik werk in opdracht van werkgevers en bedrijfsartsen, die voor werknemers ( zowel leidinggevende als medewerkers) begeleiding zoeken. Ik begeleid medewerkers met werkgerelateerde psychische klachten en loopbaanvragen. 

Opgebrand?

U heeft het gevoel of u niets meer kunt onthouden. U heeft steeds meer tijd nodig om uw werk af te krijgen. U heeft het gevoel dat u 'op' bent......

Disbalans werk en privé

U wilt uw werk goed doen, maar thuis ook nog gezellig zijn. U heeft daar echter de energie niet meer voor en bent te moe om na te denken hoe het anders kan....

Stressklachten

U piekert en komt er maar niet los van. U weet niet wat u eraan moet doen om van die lastige gedachten af te komen......

Geen werkplezier meer?

Ooit vond u uw werk leuk, maar dat lijkt wel lang geleden. Mogelijk is uw werk van inhoud veranderd door reorganisatie of omdat u een promotie heeft gekregen. Het leek zo mooi, maar de realiteit is anders....

Loopbaanvraag

Als je vastloopt in je werk, of de voldoening is verdwenen dan weet je wel wat je niet meer wil, maar hoe vind je iets waar je wel verder mee komt, werk wat je weer met plezier kunt doen? Daar heb je zelfreflectie voor nodig, daarmee vind je nieuwe ambities waarmee je je kunt ontwikkelen. Als je weet waarom je iets wilt en waar je goed in bent, sta je sterker in je zoektocht naar geschikt werk.

Reintegratie 1e spoor

Met mijn begeleiding kijk je niet alleen naar het weer terugkeren in je eigen werk, maar vooral naar wat er kan veranderen om de oorzaken aan te pakken. Iedereen heeft weer een ander patroon dat in de weg zit, dus heeft ook een andere aanpak bij de re-integratie nodig. Gewoon maar weer hopen dat alles wel weer bij het oude terugkomt werkt bijna nooit.

Geen wachtlijst

Ik word niet vergoed door zorgverzekeraars. Steeds vaker begeleid ik medewerkers die op een wachtlijst staan voor een GZ-psycholoog. Bij mij kun je direct aan de slag. Indien wenselijk zorg ik voor overdracht naar vervolgbehandelaar of huisarts.
 • Ik heb Rolanda leren kennen als een humorvolle vrouw, die de juiste vraag op het juiste moment durft te stellen. Zowel in de coachingstrajecten als de trainingen op inzetbaarheid heeft zij laten zien over de juiste kwaliteiten en ervaringen te beschikken om te komen tot goede resultaten!

  Hans de Wit

  Directeur Intern Service Bedrijf at Rijn IJssel
 • Rolanda heeft mij ondersteund in een periode van hectiek en zorg binnen het  werk en privé.  Met behulp van inzichtgevende gesprekken en ‘thuiswerk’ ben ik tot nieuwe inzichten gekomen waardoor ik de regie over mijn leven weer in handen heb kunnen nemen. Ik ben mij meer bewust van mijn drijfveren, ik ben ontspannen en ervaar plezier en veerkracht in mijn privé en op mijn werk.

  Het  ‘thuiswerk’ dat Rolanda mij aanreikte was heel divers ( werkboeken, cd’s en oefeningen en opdrachten). Dit heeft mij geholpen om uit te vinden en te ervaren wat voor mij wel werkt en niet werkt.

  Lopende het traject heb ik een aantal driegesprekken gevoerd met Rolanda en mijn leidinggevende. De combinatie van het individuele traject en deze gesprekken heb ik als waardevol en effectief ervaren. Rolanda  is heel prettig als procesbegeleider: zij leidt de gesprekken in goede banen en behoudt een goede balans tussen afstand en betrokkenheid.  De eigen verslaglegging van de sessies vormen een belangrijk document waar ik af en toe weer op terug kan pakken.

  Clustermanager

  KION
 • Ik ben bij Rolanda terecht gekomen nadat ik veelvuldig door ziekte was uitgevallen en het gevoel had voor nieuwe keuzes te staan. Zoekende naar oplossingen op vragen die me bezighielden vond ik bij Rolanda de rust om eens goed te kijken waar ik stond in het (werk)leven en hield ze me de spiegel voor.
  Zo kwam ik erachter wat mijn valkuilen waren, en ook hoe ik in de toekomst kon voorkomen dat ik dezelfde fouten zou maken die vooral met werkstress te maken hadden.
  Wat ik geleerd heb is te kijken naar mezelf, naar mijn kernkwaliteiten, naar wat voor mij belangrijk is in het leven, en in hoeverre dit wel dan niet matchte met mijn huidige werk- en leefomstandigheden.
  Rolanda luistert aandachtig, vat samen, koppelt terug, en leert je om zelf de antwoorden te geven op je levensvragen, zowel zakelijk als privé. Zonder oordeel. En dat is heel fijn.
  Ze is kundig, en je hebt het gevoel dat ze er echt is voor jou. Door op het juiste moment aan te voelen wat er nodig is aan coaching, ga je uiteindelijk zelf richting bepalen.
  Ik kan Rolanda zeker aanraden als je loopbaanvragen hebt, of werkstress ervaart en een modus wilt vinden hiermee om te leren gaan.
  Vaak ren je verder door het leven, bij Rolanda mag je even stilstaan. En dat alleen al kan een hele vooruitgang zijn!

  Vrouw - 48 jaar

  Manager
 • Rolanda Bonte is sinds 2011 als inzetbaarheidscoach verbonden aan KION. Zij is voor leidinggevenden het eerste aanspreekpunt bij werkgerelateerde (verzuim)problematiek. Zij coacht en adviseert leidinggevenden, zodat zij hun rol steviger op gaan pakken en zij hun medewerkers in beweging proberen te krijgen. De focus ligt op het nemen van eigen verantwoordelijkheid en op demedicalisering van het verzuim. 
  In de praktijk betekent dit dat er driegesprekken zijn tussen leidinggevende, medewerker en Rolanda Bonte. In deze gespreken gaat het er om te achterhalen wat er precies aan de hand is en wat een gedegen oplossing kan zijn. Leidinggevenden hebben contact met Rolanda als ze advies willen over inzetbaarheid, preventie en aanpak van verzuim op individueel- of teamniveau en bij re-integratie van medewerkers.

  reintegratiecoordinator

  KION
 • Rolanda heb ik ervaren als een zeer fijne coach. In mijn gesprekken met haar voelde ik mij serieus genomen. Ze kan goed luisteren en stelt precies de juiste vragen om snel tot de kern door te dringen. Er is ruimte om te ontladen, maar Rolanda kan je dan ook vlot weer meenemen in concrete stappen voor de toekomst. Ze kan je praktische handvaten aanreiken waardoor je met een aantal kleine aanpassingen heel anders in je werk kunt komen te staan, maar ze kan je ook met één opmerking tot een nieuw inzicht doen komen.

  Rolanda heeft mij geholpen een balans te vinden in mijn werk door mij een spiegel voor te houden en mij te laten inzien wat er nu echt belangrijk is. Daarbij heb ik altijd het gevoel gehouden dat ik zelf de regie had over het proces waar ik in zat. Het eindpunt heeft nooit vast gestaan, beiden wisten we niet waar ik uit zou komen, al was het einddoel altijd duidelijk: rust en plezier in mijn werk. Ook nu, nu ons traject al een tijdje afgerond is, heb ik nog veel aan de tips en inzichten die ik van Rolanda heb gekregen. Ze helpen mij elke dag om nog een stapje dichterbij een perfecte balans te komen. 

  Manager

Schuiven naar boven